» Fjärde lägenheten är såld

Första visningen var 17/12. Det blev en extravisning 18/12 eftersom budgivningen drog igång tidigt. Budgivningen fortsatte under fredagen och samma dag, 19/12 kl. 17:00, skrev vi på avtalet. Suveränt jobbat av Leila på Fastighetsbyrån i Solna, som fick till en snabb affär med nöjda säljare och köpare. Känns fantastiskt roligt att paret som köpte lägenheten verkligen tyckte om den. Vi har trivts superbra i den men nu är det dags för nya äventyr. Vad det blir har vi inte riktigt någon koll på än, lite det som är tjusningen med det här. Tillträdet sker först i mitten av april så vi har lång tid på oss att leta nytt. Det enda vi vet är att vi ska boka in en resa i höst som belöning för allt jobb vi lagt ner. Sena kvällar, frustration, glädje, svett, inspiration och målmedvetenhet, har gjort att vi tog oss igenom det här projektet. Konstigt nog glömmer man allt det jobbiga nu när det är över. Eftersom jag är en siffermänniska ser jag fram emot att få börja ta fram statistik över lägenhetspriser så vi vet att nästa köp också blir en lönsam affär. Kanske längtar jag ännu mer efter att få börja planeringen av kommande lägenhet och ska börja samla inspiration redan nu! För oss är en bra planering grundläggande för att vi ska få livet att gå ihop under byggperioderna.
 
Vill tacka er som följer våra renoveringsresa här på bloggen. Era kommentarer värmer verkligen och det ger oss energi till att ta oss igenom alla projekt. Hoppas ni får en underbar jul och en bra start på 2015! 
 

» Tankar kring en eventuell försäljning

När vi flyttade in i lägenheten för 16 månader sedan sa vi att vi ska bo här minst 2 år eftersom det här skulle bli fjärde lägenheten vi renoverade. Även om det är roligt att renovera så tar det upp tid från andra intressen och sliter på en både fysiskt och psykiskt att bo i ett kaos. Vårt mål är att kunna köpa ett hus så småningom och vi är riktigt sugna på att köpa nyproducerat eftersom husrenovering är en helt annan grej än en lägenhetsrenovering och det vore väldigt skönt att få slippa renovera sig genom livet. Dessutom är nya hus så välplanerade och har en lägre driftkostnad. Hur som helst, nästa vecka ska Fastighetsbyrån hålla visningar för lägenheten och vi vill egentligen bara testa marknaden för att se om det är möjligt att få det vi vill ha. Om den skulle bli såld så har vi planerat att köpa en något mindre lägenhet och kanske göra enklare renoveringar. Anledningen till att vi vill gå ner i storlek är att mindre lägenheter är mer lättsålda och processen blir lite enklare när vi väl ska köpa hus i framtiden. Vi blir kvar inom Solna och helst Råsunda eftersom vi trivs så otroligt bra här. När och om det blir hus är vi sugna på Upplands Väsby eftersom det finns mycket grönområden där och det byggs mycket nya hus.
 
Klicka på denna länk om ni vill spana in vår lägenhet.