» Egentillverkad lampa

Den blev fulsnygg men rätt häftig ändå. Köpte allt på Hornbach förutom lampgloberna, kostnaden blev 350 kr.
 

» Garderoben klar

Vi blev riktigt nöjda, så skön känsla när man lagt ner mycket tid. Förra garderoben funkade egentligen men vi ville som sagt få mer funktion. Vi återanvände gamla garderobsdörrarna som hyllplan som ni kan se. Roligt att behålla en del av det gamla. Som stänger har vi kopparrör, nästan allt annat är från IKEA.
 

» Löst lampproblem

Årets i-landsproblem har drabbat oss. Vi har letat efter lampor till höger och vänster men vi kan inte enas om någon så blir till att tillverka en egen. Denna ska hänga i vardagsrummet och kommer bestå av fyra globlampor. Väntar på att Markus ska komma hem så ska vi göra klar garderoben idag. Renovera och fixa är bra roligt ibland! (Förutom när man är arg för att det är saker överallt och strumporna blir smutsiga hela tiden)
 
 

» Tidningshängare

Vi har satt upp tre galgar i sovrummet som funkar utmärkt som tidningshängare, en rolig idé som jag inte kommit på själv. Kommer tyvärr inte ihåg var jag såg detta men tycker det är ett enkelt och snyggt sätt att få in lite färg i hemmet.


» Nya projekt

Varit full rulle här hemma hela veckan med jobb, träning och plugg... så renoveringen har fått vänta, tills idag! Vi har satt igång att riva ut garderoben för vi ska göra ett lite smartare system så man får plats med mer kläder. Soffbordet började vi med för någon dag sedan, ska hitta en plåtskiva att lägga ovanpå så är det i princip klart.
 

» Köksplanering

Snart är det dags att beställa kök eftersom det är 6 veckors leveranstid. Det blir IKEA:s nodsta-luckor. Ska köra vitt kakel (15x15 plattor) och en grå fog. Blir inga överskåp men ska istället ha en någon slags hylla. Just nu håller vi även på att bygga soffbord, vi ska bara måla det en till gång och hitta en plåtskiva sen är det klart!
 

» Texas longhorn och nymålad dörr

Köpte ett texas longhorn redan före inflytten för var så säker på att det skulle passa bra in. Nu har det fått tagit plats på väggen i vardagsrummet bredvid projektorn, ska även upp med lite tavlor på denna vägg och en kabellist så man slipper se sladdarna. Dörren är nästan färdig, lite småfix kvar.


» Sänggavel

Vi har målat en plywoodskiva svart med vanlig väggfärg. Skivan kostade 200 kr sedan på med lite färg, enkelt och billigt.
 

» Ännu en betongvägg

Varför ha en när man kan ha flera? Vi gjorde en till fejkad betongvägg i vardagsrummet. Även den blev riktigt bra tycker jag. Målade fönsterbrädan vit och gardinerna gjorde det lite hemtrevligare. Nu är det bara golvet kvar sen är detta rum också färdigrenoverat. Köket, kontoret eller hallen står på tur. Vi har inte riktigt bestämt vilket det blir än.
 

» Klädhängare

För någon dag sedan köpte vi en liten träbit och fem böjda kopparrör. Vi fräste ut hål och målade brädan i snickerifärg, samma färg som på byrån. Sedan på med lite klister och så var det klart. Fick inspiration från http://bambulablogi.blogspot.de. Kostnad 100-200 kr.