» Köksrenoveringen fortsätter

Det tar sin lilla tid. Nu har vi täckt för de flesta hål och ojämnheter med husfix och spackel. Tapeten på ena sidan var extremt jobbig att skrapa bort men lika bra att göra allt ordentligt så inte kaklet ramlar ner sen. Idag ska Markus slipa och spackla det sista medan jag målar taket och väggarna. Går allt vägen hoppas vi på att ha hunnit lagt golvet när veckan är slut.
 

» Intensiv köksrivning

Här sitter jag och bloggar mitt i röran. Igår började vi riva köket och nu är allt borta, det känns så fantastiskt skönt. Riva kök är nog bland det mest intensiva och jobbiga man kan göra, iaf om man ska bort med allt på ett dygn, haha. Har lyckats tappa kofoten på tån, rivit mig på spikar och haft sönder kläder. Kan inte beskriva hur skönt det var att ta en dusch efter att vi var klara idag. Eftersom nya köket kommer på fredag ska vi försöka fixa väggar, tak och golv så gott det går till dess.
 

» Fixat hallbyrån, dörrarna och klädhängare

Vi har köpt träplankor som vi betsat och skruvat fast ovanpå IKEA:s väggskåp Metod. Klädhängaren består av kopparrör och s-formade metallkrokar. Dörrarna är målade med snickerifärgen Sadolin V Super, som vi använder till nästan alla möbler och dörrar.
 

» Bjudit in skogen

Hittade en gren i skogen för någon vecka sedan som jag bara var tvungen att ta in. Igår hängde vi upp den i kedjor från Hornbach och har IKEA:s lampor Hektar på den. Vill höja mysighetsfaktorn i lägenheten eftersom den känns något kall nu och måste säga att skogen hjälpte till med detta.
 

» Spegel i läderbälten

Vi har köpt läderbälten från H&M och hängt upp IKEA:s spegel Grundtal i dessa. Den är en kopia av spegeln Adnet men eftersom den kostar 5000 kr kändes det bättre att göra en själv för 1/10 del av priset.
 

» Säljer köket

Nu har vi lagt ut dessa vitvaror + diskbänk och blandare på Blocket. Hör gärna av dig om du skulle vara intresserad av att köpa något. Varorna finns att hämta i Solna, gärna mellan 24/10-1/11.
 

» Beställt kök

I söndags var vi till IKEA och beställde kök. Det kommer hem till oss 1 november, längtar! Ritningen stämmer nästan helt överens med hur det ska bli. En skillnad är att bänkskivan ska gå ner längs båda ytterkanterna så köket ramas in. Vi ska som tidigare nämnt ha ett vanligt vitt kakel (15x15 plattor) med mörkgrå fog samt en lång hylla längs den vänstra väggen istället för högskåp.
 

» Soffbord

Plåtskivan blev klar igår så nu är bordet helt klart. Det blev 78x78x40 med smart förvaring innuti. Förutom vanliga plankor består det av MDF-skivor, hjul och en plåtskiva. Vi gjorde allt själva förutom plåtskivan som vi fick tillkapad och slipad hos en plåtslagare.
 

» Hallrenovering

Klara med en snabb och relativt billig renovering av hallen. Vi har målat samtliga väggar gråa och köpt väggskåp från IKEA och använt dem som bänkskåp. En del småfix finns kvar att göra.