» Balkongen påbörjad

I lördags rev vi ut gamla trallen och rengjorde hela balkongen. Igår la vi nya trallen och hann bygga klart stommen till soffan. Stommen är byggd utav vanliga reglar (45x45mm), vi ska ha träplank ovanpå (120mm). Måttet på den blir 155x210 cm och 70 cm djup. Kostnaden blir drygt 1000 kr inkl. utomhusfärg och skruvar. Trallen är byggd utav tryckimpregnerat virke från Bauhaus, kostnad på 1600 kr inkl. skruvar.


» Samlar inspiration till balkongen

Som vi längtat efter att få börja med balkongen! Igår skrev jag min sjuttonde och förhoppningsvis sista tenta, känns så himla skönt. Nu kan vi äntligen få fokusera på renoveringen igen. Det blir marockansk stil ute på balkongen eftersom det är så fräscht och går väldigt bra ihop med vår industriella stil. Hemmet är i stort sett svart, vitt och grått så lite färg blir nog super!
 
Vi ska bygga ett eget bord med marockanskt kakel ovanpå, tar gärna emot tips på var man kan köpa kakelplattor styckevis? Bilderna är inte mina, lånade från bl.a. Pinterest, Greenspire och Husligheter.
 

» Fotovägg för knappt en hundring.

Vajer, krokar och klädnypor köpta på Hornbach för mindre än hundra kronor, billigt och snyggt lyft för rummet. Jag ska skriva ut några fler egentagna bilder och hänga upp. Slängde upp några snygga inredningsbilder från tidningar så länge men tyckte det blev riktigt bra.
 

» före och efterbilder på hallen

Det finns fortfarande lite smått kvar såsom trösklar osv men den är i princip helt klar. Många har frågat om skåpen i hallen. De är vanliga väggskåp till köket från IKEA, 37 djupa, som vi bara satt vanliga reglar ovanpå och behandlat med bets.
 

» Före och efterbilder på vardagsrummet

Blir så glad av att kolla på gamla bilder för man glömmer ibland bort hur mycket vi faktiskt slitit. Tänk när det är såhär grönt utanför och man kan sitta på balkongen och njuta. Vi ska fixa till den ganska snart så vi är redo när värmen kommer ;) Blir att snickra ihop en platsbyggd soffa (L-formad och med förvaring under för kuddar osv). Markus kom på en superbra idé till balkongbordet. Vi vet inte riktigt hur vi ska bygga det än men tänkte kakla med marockanskt kakel ovanpå och försöka skapa den stilen där ute. Vi ska även bygga en spalje och hänga massa växter på den. Åh vad jag vill ha sommar nu! Ska ut med vovven i solskenet på en promenad nu. Ha en toppen vecka!
 

» Målat med akrylfärg

Sist jag målade var nog på en bildlektion i högstadiet, har aldrig haft någon vidare talang för detta så därför har det inte blivit av förrän nu. Det var faktiskt riktigt roligt och väldigt avslappnande att kunna koppla bort allt annat än målandet eftersom det krävdes en viss koncentration. Testskissade några bilder men bestämde mig till slut för att måla en kvinna/ängel med vingar på. Är ganska nöjd och den blev ungefär så harmonisk som jag ville att den skulle bli. Nu får hon ta plats i vår walk in closet :)

Det var absolut inte sista gången jag testade akrylmålning och även om jag är nybörjade kan jag ge några få tips. Bakgrunden kan man "dutta" med hjälp av den mjuka sidan på en disksvamp och blanda gärna färgen med lite vatten om man vill ha en mjuk känsla. Det är enkelt och går snabbt att måla lager på lager eftersom färgen är väldigt snabbtorkande och det bästa av allt - om något på målningen blir mindre bra kan man bara måla över sina misstag om man väntar en liten stund ;)
 

» Pysslar på för fullt

Har haft den lugnaste helgen på länge, riktigt välbehövligt. Igår var vi till tippen med massa renoveringsrester och idag har vi shoppat loss på Hornbach. Vi har bl.a. målat hyllplanen till kontoret vita och satt upp en vajer mot tegelväggen som vi ska ha bilder på. Jag tycker nämligen mycket om att fota så tänkte skriva ut ett gäng svartvita egentagna bilder. Har fixat en del annat också så kommer fler bilder till veckan :)