» Nytt projekt - hallen

Började med hallen idag. Vi har rivit ner alla tapeter och tagit bort dörrfodren. Hålen fyller vi igen med husfix och väggarna slipar och spacklar vi innan vi slänger på en renoveringstapet. Ytterdörren ska vi måla svart på insidan och på väggen mot ytterdörren ska vi sätta en tapet med björkmönster på. Vi tänker även sänka taket och sätta in spottar.
 

» Garderoben påbörjad & köket sålt

Fick 7000 kr för det befintliga köket inkl. vitvaror. Känns som det var ett väldigt billigt pris eftersom det blev sålt inom 10h från att vi la det på Blocket och vi fått ganska många svar. Men väldigt bekvämt att någon hämtar allt. Garderobsprojektet är påbörjat och första väggen blir nog kanon, ska köpa saker till högra väggen i helgen och sätta upp. På vänstra väggen ska vi nog bara ha en spegel och lite tavlor så man får lite space därinne.
 

» Nya sängen

Som vi väntat, idag kom den hem till oss. Ska bli skönt att äntligen få flytta in i sovrummet. Bacardi får ärva gamla sängen så länge men tror han är mer sugen på den nya sängen. Den blev ganska hög så vi ska höja upp sänggaveln och pynta den med lite fina ljus m.m.
 

» Småfix

Vi har fixat sovrumsfönstret, satt socklar i hela rummet och när nästan klara med garderoben. På måndag kommer nya sängen, då ska hela rummet vara i prima skick. Vi har planerat in köksrenoveringen, den kommer ske 19-28 oktober och vi kommer arbeta 24/7 för att få köket klart så snabbt som möjligt. Det är pest att laga mat just nu.
 

» Vitmålad panel & golvet lagt

11 dagar in på renoveringen börjar sovrummet ta form, nu är det inte mycket kvar. Vi körde en strykning med vit väggfärg på panelen och det blev prima skinka. Golvet blev också precis som vi tänkt oss, det går bra nu.
 


» Panelen i sovrummet klar

Uppstigning kl. 07:00 imorse, på en söndag. Galet men vi fick mycket gjort. Vi började med att måla väggarna i rummet sedan drog vi till vår favorit Hornbach och köpte brädor, reglar, golvsocklar och gipsskivor till garderoben. Sänggaveln ska stå emot panelen. Vi vet fortfarande inte hur vi ska behandla panelen, målarfärg eller bets, vi sover på saken.
 

» Renoveringstapet är guld

Igår var en tung dag. Vi hade spacklat och slipat väggarna i sovrummet flera gånger om. Efter första målningen släppte tapeten på några ställen. Jag blev tokig men Markus styrde upp så vi rev ner hela skiten och åkte direkt och köpte renoveringstapeter. Vilket lyckad drag! Blev superbra, nu ska bara fäger på.
 
På andra bilden ser man ena väggen i walk in closeten som vi fick täcka över med husfix. Vi köpte en gråblå färg som vi blev riktigt nöjda med. Den ska vara i hela garderoben sen en mjuk matta på golvet.
 

» Grått under vita träpanelen

Eftersom vi ska ha små springor mellan den vita träpanelen bakom sängen så har vi målat grått bakom. Panelen ska sitta vågrätt. Idag ska vi slipa de övriga väggarna i sovrummet för andra gången sedan köra på första vita målningen och hålla tummarna för att vi gjort ett bra grundarbete.
 

» Områdesbilder

...som det så fint heter på mäklarspråk. Här håller vi hus och vi trivs redan som fisken i vattnet.
(Inte vår balkong på första bilden, utan en grannes, snodde bilden från Hemnet)
 
Till helgen planerar vi att:
- spackla och måla klart sovrummet.
- få upp väggarna till vårt walk in closet.
- sätta upp panelen i sovrummet.
- lägga golvet i sovrummet.
 » Renoveringen startad

Under de första 2 dagarna har vi:
 
- fixat det knarrande sovrumsgolvet genom att lägga spånskivor ovanpå.
- tagit bort väggen mellan skrubben och sovrumsgarderoben.
- tagit ner garderobsdörrar och rivit ur inredning.
- rivit ner tapeter och slipat en del.
 
Först hade vi tänkt behålla skrubben och garderoben som dom var men vi fick en strålande idé om att skapa ett walk in closet på ca 2x2m med ingång från sovrumet. Spegeldörrarna behåller vi och resten är på tippen. Vi ska stänga igen ingången från hallen till nuvarande skrubben (andra bilden, vänster sida). Kommer nog att bli riktigt bra.