» Vår femte lägenhet

Det har funnits väldigt många intressanta lägenheter ute till försäljning under januari och vi har gått på åtta visningar. Redan innan visningarna hade vi en klar favorit. Vi försökte lägga bud innan visning för att försöka avsluta affären tidigt, fick ett nej. Vi gick på första visningen och försökte med ett lite högre bud för att den andra visningen skulle ställas in, fick ett nej. Efter båda visningarna drog budgivningen igång. Den höll på i snabba tre timmar sedan ringde mäklaren mig och berättade att vi hade vunnit. Den lyckan! Vi fick den lägenheten som vi suktat efter och det har känts så otroligt rätt ända sedan vi skrev på avtalet 2015-01-13 kl. 19:00. 
 
Det är en tvåa på 60 kvm så vi får 13 kvm mindre än tidigare. Som vi berättat tidigare så är planen att köpa hus i framtiden och mindre lägenheter är ofta mer lättsålda så därför vi valt att göra såhär. Den ligger i ett område i Råsunda som heter Filmstaden. Flera hundra filmer har spelats in på området, bland annat filmer av Ingmar Bergman. Stämningen känns väldigt mysig och genuin så jag tror vi kommer trivas utmärkt! Ännu längre tillbaka i tiden låg det en gammal strutsfarm på platsen. Hur sjukt är inte det? Jag som växte upp på en strutsfarm. Tillträdet är i mars och vi lämnar nuvarande lägenhet i april så vi får dubbelt boende en månad, grymt skönt. 
 
Blir lite enklare renoveringar eftersom lägenheten byggdes 2007. Vi funderar på att vitlasera parkettgolven, skulle nog blir läckert. Sedan ska vi byta kaklet i köket, eventuellt köksluckor, måla väggar osv. Ska bygga lite nya möbler också. Åh vad jag längtar! Tar gärna emot tips på hur man bäst får parkettgolven ljusa (i en gråaktig ton).