» Tack Blogg.se

Blev lite chockad idag när jag skulle kolla om någon kommentar trillat in på bloggen. Då såg jag att vår blogg var med på startsidan, så sjukt roligt. Vi vill tacka alla för era snälla kommentarer kring renoveringen. Det värmer gott efter allt slit vi lagt ner. Jag tar gärna emot tips på andra renoveringsbloggar. Alltid skoj att följa andra som sitter i samma båt. Ha en grym vecka!
 

» Kontoret/Gästrummet är nästan klart.

Tegelväggen och sängstommen är färdigmålade. Riktigt skönt att kunna flytta in allt i rummet igen eftersom det blir så rörigt med saker överallt (men vi är ganska vana). Ska inredas och sättas upp hyllor/tavlor så det blir en varmare känsla i rummet för är lite väl rått. Nu har vi en himlans massa småpyssel kvar i lägenheten såsom trösklar, socklar, måla lite här och där osv. Blir nog inflyttningsfest runt mars, samma som förra året, dumt att bryta den årliga traditionen :)
 

» Going black

Vet ni hur drygt det är att måla en tegelvägg? Tar evigheter och man får kramp överallt. Men oj så bra det blir. Sådär, dags att gå tillbaka till tentapluggandet igen. På nätterna drömmer jag om tentan och vilket ämne vi ska välja inför C-uppsatsen. Lite av en gröt i hjärnan nu så träningen och renoveringen fungerar utmärkt som terapi. Jag längtar verkligen tills jag får börja jobba igen och få in lite rutiner.
 

» Fogen är satt

Vi har kladdat ihjäl oss... Sista gången Markus gjorde en tegelvägg påstår han. När vi blandade fogen enligt anvisningarna blev den tjock som sand, suuurt. Vi körde lite på känsla och blandade ut med vatten så den fastnade mellan plattorna eftersom den bara ramlade ner innan (då var vi lite lätt irriterade och besvikna). Blev i alla fall bra till sist och nu kvarstår bara målningen!
 

» Vi har blivit med tegelvägg.

Trots att vi var riktigt trötta idag så tog vi tag i väggen så vi blir färdiga någon gång. Tänk att få leva ett "normalt" liv sen, åh så skönt. Mycket slit och svett idag men nu är vi klara med första steget. I veckan ska vi sätta dit fogen och måla hela väggen svart. Nu ska vi spendera resten av kvällen i soffan, vi har laddat upp med varsin Ben & Jerry och cheezballz, ska bli så underbart gott!
 

» Kontorshörnan

Nu står vårt hemmatillverkade skrivbord på plats i kontoret/gästrummet. Vi ska sätta upp hyllor och tavlor så det ser lite trevligare ut sen. På väggen längst bort sitter tegelväggen i slutet av denna vecka förhoppningsvis :) Var och hämtade teglet idag och målade primer på väggen direkt vi kom hem, inge ivriga alls, haha.
 

» Vi har bestämt oss...

Vi har velat mellan vit eller svart tegelvägg och nu har vi bestämt oss för att vi ska måla den svart! Så sjukt snyggt och tror det passar bra in på kontoret. Inspirationsbild från Pinterest. Sängstommen som jag la ut bilder på igår ska målas vit.
 

» Byggt sängstomme och köpt säng

Köpt gästsäng på IKEA idag sen åkte vi och köpte reglar på Hornbach som vi skruvade ihop. Har inte bestämt oss för om vi ska måla, betsa eller behålla stommen som den är. Vad tycker ni? Plywoodskivan som står bakom, står bara där tillfälligt men kanske blir något liknande när det är klart. Vi väntar på att teglet ska komma som ska sitta på väggen bakom sängen.
 
Skrivbordet som står på andra sidan rummet är också klart så lägger ut bilder på det snart :) Nu är jag så trött så jag faller ihop snart (sen och rolig middag hos ett par vänner igår), tur vi har en god söndagsbiff på gång.