» DIY - Bord och blommor

Här kommer bilder på köksbordet som vi gjort själva med hjälp av reglar (45x195mm). Benen köpte vi på IKEA. Kostnaden för bordet blev 740 kr (reglar 300 kr, skruv 10 kr, bets 40 kr, hårdvaxolja 250 kr, ben 130 kr, sandpapper 10 kr). Har även planterat om lite växter i våra gamla konservburkar, jisses vilket pill att få dit den vita stenen och den sprätte precis överallt förutom på rätt ställe, haha. Idag ska vi förhoppningsvis åka och beställa golv, spännande!
 
 
 


Ida
21 Augusti, 2013 - 10:55

Hur långt och brett blev bordet ?
Vilken bets använde du ?
Och hårdvaxoljan hade du till ?

Jättefint verkligen.. Ska bli spännande och se hur lägenheten utveklar sig!

Med vänlig hälsning, ida

Svar: 190x78 blev bordet. Använde färgen "silvergrå" från Hornbach, kostar 39 kr. Den blev ngt blåaktig i tonen så handla från en annan om du vill ha ett helt grått bord. Hårdvaxoljan stryker man på två gånger efter betsen torkat, detta för att skydda bordet från vatten osv :)
Malin och Markus

morsan från gäddvik
29 Augusti, 2013 - 10:55

Vad duktiga ni är och vilken fantasi.Roligt att ni inte köper allt färdigt och fixat utan med billiga medel åstadkommer ngt eget. Många kramisar från mig och säker också från pappa.

Svar: Tack vad go du är :) Ja, det är superkul att göra massa möbler osv själv istället för att köpa nytt i butiken. Tur Markus är så duktig på att bygga, Kjell har lärt upp honom riktigt bra. Massa kramar till er!
Malin och Markus

Fia
10 Augusti, 2013 - 10:55

Snyggt bord! Är det samma brädor till skrivbordet som till matbordet? Vad är det för brädor? Är ute efter bredare snygga men svårt att hitta! :)

Svar: Tack :) Är vanliga reglar. De till matbordet är något tjockare, tror dom är 45 mm tjocka. Finns på alla byggvaruhus :)
Malin Zöger och Markus Hellmyrs

Anna
19 Augusti, 2013 - 10:55

Hej!
Vilket träslag använder ni? :)

Anna
19 Augusti, 2013 - 10:55

Hej!
Vilket virke är brädorna av?

Svar: Hej! Det är helt vanliga regler i furu :)
Malin Zöger och Markus Hellmyrs

Ewelina
27 Augusti, 2013 - 10:55

Var längesen du skrev detta inlägg, men jag undrar hur ni fäste bordsskivan i benen? (Ser ut som att ni använt "Lerberg benblock" från IKEA?)
Det står ju att de benblocken klarar 50kg, men det har inte varit några problem eller..? ;)

Väldigt fint bord! :)

Svar: Hej Ewelina :)

Det stämmer bra! Dem benen har funkat prima. Bara man inte sätter sig på bordet ;) Har bara lagt skivan ovanpå eftersom den är ganska tung så det är hyfsat stabilt.
Malin Zöger och Markus Hellmyrs

Anonym
04 Augusti, 2013 - 10:55

Jättefint bord! Funderar bara på hur det blir när virket torkar - har det slagit sig något eller är det fortfarande plant och fint?
Hälsn Hanna


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo