» Fejkat betongvägg och byggt sängstomme

Nu är sovrummet så gott som klart. Samtliga väggar målade och golvet är lagt. Vi försökte oss på att fejka en betongvägg med hjälp av färg och lasyr som var anpassat för den looken, tyckte resultatet blev super! Precis när vi skulle åka till IKEA och köpa sängstomme kom vi på att det var roligare att bygga en själv så byggde ihop en med hjälp av reglar som vi målade svarta och sedan satte vi vinkelbeslag på som en snygg detalj. Kostnaden för betongväggen blev 350 kr och sängstommen kostade 700 kr.
 


Sandrasroom
25 Augusti, 2013 - 18:05

Malin det blev så snyggt!!!! vad duktiga ni är! :) /InstaSandra

Svar: Tack Sandra :-*
Malin och Markus

Matilda
25 Augusti, 2013 - 18:05

Så himla snyggt!! Nice work.
Blev väldigt inspirerad så vad är det exakt ni har använt er utav??

Tacksam för svar!

Svar: Tack Matilda :D vad gäller väggen så har vi endast använt en tjockare färg och lasyr. Färgen liknar spackel och finns hos Hornbach, heter "stylecolor betong", vi använde den ljusare av färgerna, finns en mörkare också. Efter 24 h la vi på en betongfinish för att få till känslan ännu mer. Båda finns som sagt hos Hornbach och om du frågar dem så vet dom garanterat vilka färger du menar :) Väldigt billiga också!
Malin och Markus

Linnzan
26 Augusti, 2013 - 18:05 / BLOGG: http://Linnrudh.blogg.se

Vad ni är duktiga!

Svar: Tack Z :) Hoppas du hinner blogga om pluggandet utomlands, lycka till där borta :)
Malin och Markus

Angelica
01 Augusti, 2013 - 18:05 / BLOGG: http://forgivemee.blogg.se

Så snyggt!
Men hur fick ni sådär "fläckigt" blev riktigt sugen på att göra
De själv så du får gärna om du orkar berätta hur ni gjorde steg för steg! Tack! :-) och vilken bra och inspirerande blogg. Här kommer jag stanna ! :))

Svar: Tack :) Ska försöka förklara i steg. 1: rolla på färgen (anpassad för betonglooken) med en strukturroller. 2: smeta ut den med en plastspackel och skapa det mönster du vill (nu är väggen enfärgad) 3. efter det torkar så rollar du på betongfinishen som är som en lasyr. (det är då mönstren kommer fram och man får olika färger)..... hoppas du förstod lite av det jag skrev, man får prova sig fram men bara att palta på med färgen :)
Malin och Markus

Andrea
03 Augusti, 2013 - 18:05 / BLOGG: http://WEinterior.se

Hej Malin och Markus!
Ni har en fantastiskt inspirerande blogg och det är så kul att ni valt att dela med er! Jag har använt några av era bilder i ett av mina inlägg, och vill självklart därför kolla med er om detta var okej? Jag har hänvisat till er blogg i inlägget. Om ni däremot inte vill att jag använder dessa bilder tar jag såklart bort det.

Länk till inlägget: http://weinterior.se/fejkad-betongvagg/

Svar: Hej Andrea! Tack så himla mycket, så roligt att höra. Så länge du hänvisar till vår blogg får du absolut använda våra bilder :) Hittade mycket bra inspiration hos dig också. Ha en toppendag! /Malin
Malin och Markus

LIVSGLITTER - CREATIVITY - PHOTOGRAPHY - INTERIOR
10 Augusti, 2013 - 18:05 / BLOGG: http://livsglitter.blogspot.se

Tusen tack för detta inlägg, det här skall jag spara, har länge och väl gått och funderat kring en betongvägg och hur man skall gå till väga. Super snyggt!!!

Svar: Roligt att du tyckte om det :) Skönt att det är ganska enkelt att få till en betongvägg och det blev inte alls dyrt. Hoppas du blir nöjd med din om du tänker göra en :)
Malin och Markus

Johanna N
14 Augusti, 2013 - 18:05

Detaljfråga :) Vad kostar en burk färg och hur många kvadrat räcker den till? Har inte HB i vår stad nämligen.

Svar: Helt vanlig väggfärg menar du? Vi köper Sadolin 10 L för ca 550 kr. Ska räcka till 6-8 kvm/L. Snickerifärgen vi använder kostar 179 kr för 1 L så stor prisskillnad på vad som ska målas. Hoppas du fått något hum om kostnaden :)
Malin Zöger och Markus Hellmyrs

JN
07 Augusti, 2013 - 18:05

Hej igen. Ser nu i min kommentar att jag var lite otydlig :) Det var betongfärgen jag finulade på. Artikel/namn på färgen och lasyren till väggen. Rollade ni på dom båda, isåfall vilken sorts roller. Tusen frågor, men jag skulle vara så tacksam för svar!

Svar: Hej Johanna :) Minns inte namnet på färgen nu men fråga personalen på Hornbach efter en färg som skapar betonglook så vet dom nog säkert vilken du menar. Först målar man en färg med strukturroller sen väntar 24 h och målar över en lasyr på den. Sen är det klart!
Malin Zöger och Markus Hellmyrs

Jn
08 Augusti, 2013 - 18:05

Tack! Snart blir en randig vägg betongsnygg här hemma men ;)

Malin
24 Augusti, 2013 - 18:05

Såå fint! Vad duktiga ni är! En fråga gällande sängramen: vilar sängen (madrassen) på de omålade reglarna? Och hur höga är de? De ser ut att sticka upp enbart någon centimeter men samtidigt är det så mycket av madrassen som är ovanför det svarta på ramen. Men ni kanske har extra hög madrass?
Vore tacksam för svar för jag ska nog själv försöka mig på en sådan :)

Svar: Tack Malin :) Ja exakt den vilar mot de omålade reglarna. Tror de är 22 mm tjocka. Sängen är rätt hög så därför den sticker upp så mycket, tjocka madrassen som du säger :) Lycka till med byggandet, säg gärna till om du har nån blogg och bild att visa på den sen :)
Malin Zöger och Markus Hellmyrs

jenny
13 Augusti, 2013 - 18:05

ÅÅåh shit va snyggt! Va det svårt med väggen?
Vi har precis köpt hus och jag skulle vilja ha en betongvägg i vardagsrummet och va lite inne på en fototapet från midbec, men detta va ju sjukt snyggt och billigt.

Svar: Tack Jenny! Nej inte så värst. Finns beskrivet i tidigare inlägg hur vi gjort :)
Malin Zöger och Markus Hellmyrs

Sven Dahlberg
01 Augusti, 2013 - 18:05

Snyggt! Vart köpte ni betongfärgen?

Svar: På Hornbach :)
Malin Zöger och Markus Hellmyrs

Eva Timrell Fridholm
26 Augusti, 2013 - 18:05

Hej! Ser nu att ditt inlägg är 2 år gammalt men det skadar inte att prova! Var på Hornbach idag o de hade endast 2 färger, New York (den lite mörkare) samt Milano (den lite ljusare) Då förmodar jag att det är Milano du/ni använt...? Överensstämmer färgen med bilden tycker du? MVH Eva

Svar: Hej Eva! Ja det är den ljusare färgen vi använt :) Trevlig halloweenhelg!
Malin Zöger och Markus Hellmyrs


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo